Реєстрація /

У новобудовах Києва встановили 246 лічильників води з дистанційним переданням показників

Комунальники розповіли про переваги.

У київських новобудовах встановлюються лічильники води з дистанційним передаванням даних. Такий лічильник має спеціальну накладку і модуль передачі даних. Інформація передається в єдиний концентратор, звідки дані централізовано передаються в «Київводоканал». На сьогодні такими лічильниками обладнано вже 246 будинків в Києві.

Про це стало відомо з повідомлення на сторінці ПрАТ «АК «Київводоканал» у соцмережі Фейсбук.

Переваги лічильників дистанційної передачі показань:
• Дані передаються автоматично, навіть якщо ви у відпустці;
• Споживач не переплачує за невраховану воду, оскільки автоматизовані системи контролю обліку водопостачання дозволяють максимально знизити відсоток витрат води;
• При передачі зникають помилки через людський фактор – як з боку споживача, так і водоканалу.

Уточнюється, що без такої системи втрати води по будинку можуть досягати 40%, і вони розподіляються на всіх жителів, а при її наявності – не більше 2%.

В даний час тільки новобудови обов'язково обладнуються такими лічильниками, їх встановлює забудовник.
Відзначається, що за бажанням мешканців, такі лічильники і системи диспетчеризації можна встановити в будь-якому будинку, незалежно від року введення в експлуатацію.

При цьому їх установка повинна відбуватися за рахунок жителів у всіх квартирах будинку одночасно. Якщо всі мешканці будинку згодні на установку і мають на це кошти, голова ОСББ або керуючої компанії може почати розробку проектно-кошторисної документації.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що до кінця 2020 року фахівці ДТЕК Київські електромережі безкоштовно замінять електролічильники більше 28 тисячам клієнтів. Замість старих приладів обліку їм встановлять нові та сучасні, які допомагають заощаджувати. Енергетики закликали киян допускати співробітників енергокомпанії у власні помешкання для виконання монтажних робіт та розповідають, як упевнитись, що до них в оселю завітав саме співробітник ДТЕК.

Джерело