Реєстрація /

У Німеччині побудували місто в кратері метеорита (фото)

Місто заселене.

У Німеччині побудували невелике містечко в кратері метеорита, що впав на землю. Це місце  об'єкт пильної уваги геологів і космонавтів NASA.

Падіння гігантського метеорита сталося 15 млн. ооків тому. На згадку про цю подію залишилася гігантська воронка діаметром в 26 км. У цій-то воронці і розташувався середньовічне містечко. Звичайно ж, коли будувався Нердлінген, ніхто не здогадувався про дійсне походження цієї місцевості. Роки по тому вважалося, що це кратер погаслого вулкана, і тільки в 1960-х роках американські вчені, які приїхали сюди для досліджень, виявили, що воронка відрізняється від звичних вулканічних кратерів. Дослідження породи, з якої побудовані будинки в місті, дало підстави зробити припущення про неземне походження міста.

Також в результаті впливу високої температури і сильного тиску, на стінах міста вуглець перетворився в алмази. Всього в Нердлінгені сьогодні налічується приблизно 72 тонни дорогоцінного каміння. Від вандалів місто рятує лише те, що з вигляду це, скоріше, алмазний пил, частинки невиразні людським оком.

Раніше повідомлялося, що киянам дадуть 150 мільйонів гривень на покращення міста.

Джерело