Реєстрація /

У МВС повідомили, що скоро почнуть інвентаризувати незаконні будівництва

Їх внесуть до Держреєстру.

В Україні незабаром має розпочатися інвентаризація незаконних забудов для внесення відомостей про них до державного реєстру.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам в добудові незавершених житлових будинків.

Під час засідання було розроблено постанову Кабміну, яке дозволить провести інвентаризацію недобудов.

«Робоча група підготувала постанову КМУ «Про проведення інвентаризації недобудов», поки проєкт опрацьовується в Мінрегіоні і найближчим часом буде направлено до Кабінету міністрів», – заявив Геращенко.

Розроблена постанова дозволить провести інвентаризацію незаконних забудов і внести відомості про них до державного реєстру. При цьому ще у вересні минулого року в МВС повідомили про розробку законодавчої бази, яка повинна запобігти шахрайству з забудовами.

Стаття по темі: Пільгова іпотека в Україні в 2021 році – як отримати кредит на квартиру під 7% річних

Нагадаємо, що раніше зниження ставок за іпотечними кредитами було безпосередньо прив'язане до зниження облікової ставки НБУ. У квітні «учетка» була знижена до 8%. Однак через майже місяць під такий відсоток іпотека доступна тільки в рамках програм Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Також чиновники обіцяли, що у кожного громадянина України буде можливість оформити іпотечний кредит під 10%.

Джерело