Реєстрація /

У Мінрегіоні пропонують зробити частину Києва пішохідною


Так столиця стане більш привабливою для туристів.

Треба Київ робити туристичним – у центрі пішохідний квартал, замість адмінбудівель – готелі, ресторани та кав’ярні – усе для комфорту людей. 

Це дасть нові робочі місця та зросте заробітна платня. Своїм баченням поділився заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Треба зробити як у європейських країнах, окрему територію, наприклад, від Софійської площі до Михайлівської та Хрещатика – цей квартал зробити пішохідним і там щоб були готелі, ресторани, бари, кафе, як у Амстердамі», – зазначив Лев Парцхаладзе.

За його словами, у кожному місті є такі пішохідні зони, де можна гуляти, а в Києві таких територій нема, тільки Хрещатик у вихідні та острівок біля річкового порту. 

Це некомфортно для людей. Він переконаний, що таких територій повинно бути багато. 

Раніше повідомлялося, що рівень забруднення атмосфери в Києві в середньому скорочує життя жителів української столиці на 0,9 року. Такі дані демонструє інтерактивна карта забруднення повітря, створена співробітниками приватного дослідницького університету Чикаго.

Джерело