Реєстрація /

У Мінрегіоні прокоментували судове рішення щодо ДБН

Норми продовжують діяти.

Нові державні будівельні норми щодо містобудування, а саме ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», є чинними і продовжують діяти, незважаючи на опір та сплановану кампанію проти вступу їх в дію.

На цьому наголосив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Днями Шостим апеляційним судом було скасовано всі попередні рішення щодо оскарження чинності нового ДБН «Планування і забудова територій» та визнано нечинним наказ Мінрегіону №100 щодо затвердження цього ДБН, проте не сам ДБН. Тому хочу прояснити ситуацію. Визнання цього наказу нечинним ніяк не впливає на чинність самого ДБН. Наказ – лише технічний інструмент, який затверджує і дає старт для публікації державних будівельних норм, після чого вони набувають чинності відповідно до закону і не можуть бути зупинені в інший спосіб. Це незворотний процес і тому дія даного ДБН не призупинялася ні на мить. До уваги всіх, хто якось намагається нівелювати ці позитивні зміни у галузі – ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій» є чинним і продовжує діяти!» – написав він.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що тепер при проектуванні метрополітенів мають обов’язково влаштовуватися автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Це необхідно для швидкого виявлення можливих загроз безпеці людей та оперативного реагування для їх уникнення. Прийнято нову ДБН, яка вступає в дію з 1 вересня цього року

Джерело

Теґи