Реєстрація /

У липні буде нова квитанція за тепло (зразок)

Сплачувати просять своєчасно.

У Києві готуються до зими і ремонтують лічильники тепла. За ці роботи киянам доведеться додатково заплатити.

Про це повідомляє КП «Київтеплоенерго». 

Із запланованих на цей міжопалювальний сезон 1074 лічильників, «Київтеплоенерго» вже відремонтувало понад 500, які обслуговують близько 100 тис. столичних родин.

Ці роботи фінансуються за рахунок внесків, які чинним законодавством виокремлені з тарифу на тепло та виносяться в платіжку окремим рядком щокварталу.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 червня в Україні: запрацюють дитсадки, почнуть курсувати поїзди та електрички

У липневій платіжці будуть нараховані внески за 2-й квартал 2020 року. Їхній розмір залежить від типу лічильника, планових витрат на його обслуговування, а також від кількості квартир у будинку. В середньому це 30 грн. в квартал для однієї столичної квартири.

Як сплатити за за обслуговування будинкових теплолічильників у Києві:

  1. за реквізитами на сайті Київтеплоенерго 
  2. за допомогою особистих кабінетів:

– Київтеплоенерго.
– Центру комунального сервісу (ЦКС).
– Головного інформаційно-обчислювального центру (ГІОЦ).

«І не забувайте про безпеку приладу обліку в вашому будинку, – попереджають у «Київтеплоенерго. – Лише за минулий рік було викрадено та знівечено 28 лічильників, ще 8 – у 2020 році. Як показує досвід 28 київських багатоповерхівок, найбільш надійний захист лічильника – встановлення охоронної сигналізації на приміщення, де він знаходиться».

платежка

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело