Реєстрація /

У КМДА розповіли, які роботи виконають на Подільському мості наступного року

Роботи вже почали відновлювати.

Наступного року планується повністю виконати роботи з монтажу в’язів Подільського мостового переходу через р. Дніпро, провести зварювання стиків арки, а також здійснити демонтаж монтажних опор до рівня метропроїзду.

Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Наразі розроблений проект монтажу в’язів арки мосту через Дніпро та проект виконання геодезичних робіт із 3D-спостереженням 24/7. Зараз виконуються роботи з укрупнення в’язів для монтажу, зварювання стиків арки і здійснюється антикорозійний захист м/к балки жорсткості та арки.

«Днями під’єднали арку, це перша укріплююча конструкція, і до кінця року ще буде встановлено 14 в’язів, а на початку року – ще 4», – прокоментував Дмитро Давтян.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

Планується продовження бетонування дорожньої частини до правого берега.

«Насправді, обсяг роботи досить значний, тому я вважаю, що виконувати їх треба планомірно, у безпечному режимі, у безпечному графіку. Звичайно, хотілося б дуже швидко все зробити, буквально за місяць. Та, на жаль, технологічно це неможливо, треба враховувати всі аспекти. До прикладу, зварювання стиків можна проводити лише після повного монтажу в’язів та попереднього зварювання. А демонтаж тимчасових розпочнемо тільки навесні, адже технологічно це необхідно виконувати при постійно зростаючій температурі. Безпека важлива», – підкреслив Давтян.

Джерело