Реєстрація /

У Київській області сім'ям загиблих воїнів АТО виділять гроші на житло

Передбачено 34 млн. грн. на покупку житла.

Київській області виділили субвенцію з держбюджету на поліпшення житлових умов сімей загиблих учасників АТО та інвалідів I-II групи.

Про це стало відомо за підсумками бюджетної комісії Київської обласної ради.

Цим рішенням колегіальний орган прийняв з держбюджету понад 34 млн. грн. на придбання житла ветеранам війни, їх сім'ям та сім'ям загиблих.

Стаття по темі: Де купити квартиру для здачі в Києві: 4 варіанти для інвестора

«Погодити перерозподіл між місцевими бюджетами області коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за придатні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» . Гроші виділили для осіб з інвалідністю I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих при безпосередній участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, і які потребують поліпшення житлових умов», – йдеться в рішенні бюджетної комісії.

Стаття по темі: Як дешево купити квартиру в Києві в 2018 році - 5 порад експертів

Згідно з розпорядженням голови Київської ОДА Олександра Горгана, субвенція розподілена між 13 районами і 7 містами столичного регіону. Найбільші суми субвенції отримали Таращанський, Богуславський, Васильківський і Бориспільський райони. Серед міст – Бровари та Біла Церква.

Квартиры для военных АТО
Квартиры для военных АТО
Джерело