Реєстрація /

У Києві встановлять нові меморіальні дошки на честь вчених та інших діячів

Вшанують пам’ять вчених.

У столиці вшанують пам’ять видатних українських вчених шляхом встановлення меморіальних дошок. Про це йдеться у розпорядженні КМДА № 310.

Зокрема, меморіальні дошки облаштують:
•    на честь вченого-науковця, організатора театральної справи, академіка, професора, доктора наук, заслуженого діяча науки України Ігоря Безгіна – на фасаді будівлі Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого на вул. Ярославів Вал, 40;
•    українського фізика в галузі оптики, спектроскопії та фізики твердого тіла, талановитого організатора науки, академіка Національної академії наук України Михайла Лисиці – на фасаді будівлі Інституту фізики напівпровідників ім. В. Є. Лашкарьова Національної академії наук України на просп. Науки, 45;
•    професора, ученого в галузі аграрних наук Миколи Тюленєва – на фасаді будівлі Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України на вул. Васильківській, 37.

Витрати, пов’язані з виготовленням та встановленням меморіальних дошок, профінансують за позабюджетні кошти. 

Стаття по темі: Скільки коштує зробити ремонт квартири в Києві: актуальні розцінки на работу та будматеріали

Раніше повідомлялося, що у Києві відкрили пам’ятник видатному авіаконструктору Ігорю Сікорському, що встановили біля столичного аеропорту ім. Сікорського (колишній аеропорт «Жуляни»).

Джерело