Реєстрація /

У Києві відремонтували половину доріг із запланованих 

Завершили капітальний ремонт 5 вулиць.

У столиці вже завершені роботи з реконструкції та капітального ремонту 5 об’єктів – вулиць Покровської, Пушкінської, Туполєва, Микільсько-Ботанічнoї та Академіка Заболотного.

Середнім ремонтом суцільним покриттям відновлено покриття 33-х вулиць та 10 штучних споруд. Зокрема, вулиці: Золотоворітська, Тростянецька, Радунська, Березняківська, Архипенка, Бастіонна, Шота Руставелі, Червонопільська, Генерала Наумова, Інженерна, просп. Миру тощо.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Поступово розвивається велоінфраструктура: вулиці Пушкінська, Рейтарська, Золотоворітська, Заболотного, Ярославів Вал, Туполєва, В’ячеслава Липинського, Ольгинська, Заньковецької, пров. Володимирський, б-р Тараса Шевченка, просп. Палладіна – яскраві тому приклади.

Завершуються роботи з улаштування велоз’ïзду з мосту Метро на Набережне шосе.
Для зручності велосипедистів розпочато влаштування велопарковок біля станцій метро, парків, медичних та соціальних закладів, адміністративних установ тощо.

Безпечнішими для пішоходів стали 13 вулиць Києва, де упродовж останніх 3-х місяців були влаштовані острівці безпеки.

Невдовзі будуть завершені роботи на розі вул. Академіка Єфремова та пров. Осіннього у Святошинському районі.

Комфортнішими для перетину пішоходів, особливо людей похилого віку, родин із маленькими дітьми, стали численні наземні переходи, на яких влаштовано 188 понижень.

За словами Олександра Густєлєва, у 2 півріччі 2020 року продовжуватимуться роботи з будівництва, реконструкції, капітального ремонту проспектів Степана Бандери та Любомира Гузара, вул. Борщагівської, Подільського мостового переходу, Шулявського та Борщагівського шляхопроводів, комплексу шляхопроводів на перетині вул. Богатирської та просп. Степана Бандери i вул. Богатирської та просп. Оболонського, пішохідних мостів біля вул. Миколи Василенка та кінотеатру «Лейпциг».

До 117 зросте кількість вулиць та штучних споруд, відремонтованих середнім ремонтом, серед яких вулиці: Грінченка, Бориса Гмирі, Братиславська, Пухівська, Оболонська, Якуба Колоса, Івана Франка, просп. Рокоссовського тощо.

Також до кінця року планується облаштувати велосмуги на проспектах Любомира Гузара та Степана Бандери, вул. Івана Франка, Городецького, Бастіонній та інших.

Буде суттєво збільшена кількість велопарковок, зручних понижень на наземних пішохідних переходах тощо. 

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Раніше повідомлялося, що у рамках підготовки до нового навчального року 2020-2021 комунальні підприємства дорожньо-транспортної галузі столиці реалізують проєкт «Безпечна дорога до школи», який має на меті покращення інфраструктури та стану безпеки дорожнього руху біля навчальних закладів Києва.

Джерело