Реєстрація /

У Києві відновлять будівництво дорожнього довгобуду

Роботи з будівництва розв’язки на перетині проспекту Науки і Столичного шосе виконані лише на 13%.

Будівництво транспортної розв’язки на примиканні проспекту Науки до Столичного шосе у Голосіївському районі відновлять. Відповідне розпорядження підписав мер Києва Віталій Кличко.

Будівництво цього транспортного вузла розпочалося ще у 2007 році, але було виконано лише 12,9% робіт від кошторисної вартості. Будівництво другої черги так і не розпочалося через відсутність фінансування

За новим розпорядженням, старий проект буде скориговано у зв᾽язку зі зміною кошторисної вартості реконструкції об᾽єкту та змінами у законодавстві, зокрема, державних будівельних норм на проектування. Друга черга будівництва орієнтовною вартістю 814 млн. грн.. має бути реалізована протягом 2018-2022 років. У рамках цього проекту вирішуватиметься і питання можливого проходження будівництва через приватний сектор та майново-правові питання у разі необхідності компенсації.

Замовником робіт визначено комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва». Усі роботи триватимуть за рахунок бюджетних коштів відповідно до та в межах показників Програми економічного і соціального розвитку Києва на відповідний рік.

Нагадаємо, в Києві продовжують ремонтувати дороги і мости.

Джерело