Реєстрація /

У Києві ТРЦ, ресторани та розважальні заклади штрафують за порушення правил карантину

Склали протоколи.

У столиці за останній місяць склали 130 протоколів про порушення закладами міста протиепідемічних правил.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Місто в рамках своїх повноважень організувало групи контролю зі співробітників Держпродспоживслужби, Муніципальної охорони, поліції, районних управлінь торгівлі та благоустрою. Ці групи перевіряють дотримання правил кафе, ресторанами, розважальними і торгівельними закладами столиці. Тільки за цей місяць здійснили 778 перевірок. Склали 130 протоколів про порушення протиепідемічних правил», – повідомив Віталій Кличко.

Він також закликав киян не бути легковажними і не ігнорувати загрозу. Не наражати себе на небезпеку та не брати участі в масових заходах.

Стаття по темі: Ринок готелів в Україні після карантину: ринок тільки починає відновлюватися

«Після проведення масових заходів або концертів за участю тисяч людей уже за два-три тижні ми фіксуємо зростання кількості нових хворих», – підкреслив Віталій Кличко.

Він також нагадав, що контроль за дотриманням обмежувальних заходів здійснює Національна поліція. Ці функції ще на початку карантину, в березні, були покладені на правоохоронців рішенням Кабінету Міністрів.

Раніше повідомлялося, що за підсумками наради у президента України були прийняті рішення про підсилення карантину. Голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький розповів, Як буде посилено карантин в Україні та які штрафи загрожуватимуть за його порушення.

Джерело