Реєстрація /

У Києві та Київській області може статися екологічний колапс

Проводять слідчі дії.

Близько 30 співробітників Служби безпеки України прибули на полігон твердих побутових відходів (ТПВ) № 5 для виконання слідчих дій, створивши умови, які не дозволяють полігону функціонувати у штатному режимі щодо захоронення відходів.

Про це повідомляє ПрАТ «Київспецтранс».

Як зазначають у компанії, полігон № 5 є об’єктом критичної інфраструктури, який забезпечує санітарну очистку міста Києва, міст Обухова, Українки, населених пунктів Обухівського району Київської області. Безперестанне утворення громадянами побутових відходів вимагає цілодобової та безперервної роботи підприємства. Збої у роботі з прийняття відходів на захоронення невідворотно вплинуть на порушення графіку вивезення побутових відходів від житлових будинків столиці та передмістя.

Таким чином, у ПрАТ «Київспецтранс» заявляють, що вимушені повідомити про ризики у питанні санітарно-епідемічної ситуації у місті Києві та Київському регіоні, що є критичним, враховуючи аномальну літню спеку.
Як зазначають у компанії, слідчі СБУ вбачають у діях службових осіб ПрАТ «Київспецтранс» стосовно захоронення відходів на полігонах № 5 та № 6 ознаки кримінального правопорушення за статтею 441 КК України «Екоцид». У той же час очевидно, що невивезення побутових відходів з-під житлових будинків на полігон в умовах відсутності альтернативних місць для видалення відходів, створить реальну, а не надуману санітарно-епідемічну загрозу для здоров’я громадян.

Стаття по темі: Пільгова іпотека в Україні в 2021 році – як отримати кредит на квартиру під 7% річних

Раніше завершили реконструкцію театру Оперети (відео).

Джерело