Реєстрація /

У Києві судитимуть 14 квартирних рейдерів

Вони ошукали 4 киян.

Завершено досудове розслідування стосовно 14 членів організованої злочинної групи, які з використанням підроблених документів відбирали квартири у киян.

Зловмисники підшуковували житлові приміщення, які перебували у занедбаному стані або в яких тривалий час були відсутні мешканці. Надалі, отримавши інформацію щодо власників приміщень, підробляли документи про право власності на квартири та договори купівлі-продажу, після чого здійснювали відчуження цього майна на користь підставних осіб.
 
Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2018-2019 років учасники схеми незаконно перереєстрували право власності на 4 квартири у Києві.
  
За клопотанням прокуратури на незаконно відчужені квартири накладено арешт. Крім того, з метою забезпечення відшкодування завданих потерпілим збитків накладено арешт на майно підозрюваних (земельні ділянки, автомобілі та приватні будинки).

Раніше повідомлялося, що Київською місцевою прокуратурою №6 скеровано суду обвинувальний акт відносно двох жінок 25 та 34 років, які під приводом здачі в оренду житла шляхом обману заволодівали грошами майже 50 громадян, які постраждали внаслідок дій аферисток.

Стаття по темі: Як перевірити дані в Держреєстрі прав на нерухоме майно та захиститися від шахраїв
 
Всі постраждалі розповідали, що знаходили вигідні пропозиції щодо оренди житла у Києві на різних веб-сайтах. Після підписання «інформаційного договору» вони платили гроші, в середньому від 10 до 15 тисяч гривень за перший та останній місяць оренди, однак, коли приїжджали за адресами, потрапити до житла не могли.

Джерело