Реєстрація /

У Києві сім’ям загиблих учасників АТО дадуть майже по 900 тисяч гривень замість земельних ділянок

Вирішили виділити грошову компенсацію.

Депутати Київської міської ради виділили матеріальні компенсації за земельні ділянки для п’яти сімей загиблих киян-учасників АТО. Розмір виплати на 1 особу складає 878 800 грн. 

У зв’язку з браком земельного банку в столиці, а також через фінансову неспроможність окремих сімей будувати власне житло на отриманій ділянці, мерія запровадила механізм грошової компенсації. Тобто сім’ї загиблих учасників АТО мають змогу отримати матеріальну допомогу від  міста замість землі. Йдеться про суму в розмірі 400 прожиткових мінімумів.

«У Києві сьогодні 398 родин героїв-захисників, які загинули в АТО. Члени сімей мають право на отримання земельних ділянок або компенсації у вигляді матеріальної допомоги. За 2019-2020 рік до Департаменту соціальної політики надійшло 25 рішень комісій. За якими трьом заявникам минулого року виплатили матеріальну допомогу на загальну суму 2,5 млн гривень. Кілька справ повернули на доопрацювання. Інші проекти рішень проходять різні етапи погодження», – наголосив мер Києва Віталій Кличко.

Стаття по темі: Як перевірити дані в Держреєстрі прав на нерухоме майно та захиститися від шахраїв

На 2019-2021 роки на ці цілі у Києві передбачили майже 51 мільйон гривень.

Раніше у Києві повідомлено про підозру чоловіку, який намагався незаконно заволодіти квартирою, що перебувала в державній власності та була виділена в користування ветерану АТО.

Джерело

Теґи