Реєстрація /

У Києві розширили кількість пунктів велопрокату до 302


У столиці вже 75 тис. разів орендували велосипеди.

За два роки понад 75 тисяч разів кияни та гості міста скористалися послугами громадського велопрокату.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«У Києві стрімко набуває популярності система громадського велопрокату, яку ми разом із інвесторами проекту презентували два роки тому. За цей час понад 75 тисяч разів кияни та гості міста скористалися послугами громадського велопрокату. І якщо два роки тому ми починали з 33-ох станцій прокату, то сьогодні їх вже 302. Значно збільшилась і кількість велосипедів, що можна взяти на цих станціях. Їх вже  більше тисячі одиниць. А буквально за тиждень-два, як запевнили інвестори, вони завезуть іще тисячу таких байків», – сказав Віталій Кличко.

За його словами, цього року сервіс прокату велосипедів Nextbike здійснив ребрендинг: змінив назву на Bikenow, запустив новий додаток та знизив вартість разової поїздки.

Також у Києві збільшилася сумарна кількість вело смуг – майже 100 км.  Ще 17 км – загальна довжина смуг громадського транспорту, де, в рамках експерименту, дозволений рух на велосипеді. І на всіх вулицях, які оновлюють у столиці, облаштовують велодоріжки.

Стаття по темі: На велосипеді столицею: де побудують нові велодоріжки в Києві

Раніше повідомлялося, що два нові світлофори для регулювання велосипедного руху з’явилися на перетині вулиці Пушкінської з бульваром Тараса Шевченко. Згодом такі самі світлофори, згідно з проєктом, будуть встановлені на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Прорізної.

Також на вулиці Золотоворітській у Києві облаштували велосипедну доріжку. Нова ділянка велосипедної мережі з'єднується велосипедним переїздом з велосмуги на вул. Ярославів Вал.

Джерело