Реєстрація /

У Києві розширять майданчики для вигулу собак


Облаштовують у всіх парках.

У Києві поступово облаштовуються простори для вигулу собак – спеціально відведені огороджені території з відповідними елементами, де можна вигулювати собаку без повідка.

Про це розповіла депутатка Київської міської ради, секретарка Постійної комісії з питань екологічної політики Євгенія Кулеба.

За словами депутатки, питання утримання та поводження з собаками та котами у Києві регулюються рішенням Київської міської ради №1079/3912 від 25 жовтня 2007 року.

«Рішення передбачає, що зони для вигулу тварин мають бути відведені у кожному парку та сквері на території міста. Площа зони для вигулу тварин не повинна бути менша за 30 відсотків маршрутів, а пішохідна доступність до місць для вигулу тварин не повинна бути більшою за 400 метрів. Крім того, території для вигулу тварин мають позначатися попереджувальними знаками, табличками з інформацією про відповідальних за утримання, а також повинні бути облаштовані контейнерами для збору сміття», – наголосила Євгенія Кулеба.

Як зазначила депутатка, спеціально відведених місць для вигулу собак у Києві мало, проте вони почали з’являтися.

Наразі облаштовані простори для вигулу собак вже є у парках «Наталка», «Веселка», «Привокзальний», «Вербовий гай», парку по вул. Шумського, 3 та в парку з водними об’єктами на Троєщині, у скверах по просп. Правди, 70-76, просп. Глушкова, 9-г, перехресті вулиць Івана Гонти, Олени Теліги та у «Верстатобудівному». Також цього року такі простори з’явилися у парку «Совки» та фітнес-парку «Озеро Лебедине».

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Раніше повідомлялося, що нову навігацію для дорожньо-транспортної інфраструктури у Києві запровадять найближчим часом.

Джерело