Реєстрація /

У Києві посилюють безпеку громадського простору

Реалізують нові проєкти.

Столиця впроваджує проекти задля посилення безпеки.

Які інновації з'явилися у Києві останнім часом – розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій. 

Він оприлюднив такий перелік:

  1. Захисні елементи для зупинок громадського транспорту. Спеціальні стовпці встановили на Великій Кільцевій дорозі, де нещодавно внаслідок наїзду автомобіля на зупинку загинуло двоє людей. Захисна система має армований фундамент та здатна вберегти пішоходів як від легкового автомобіля, так і від вантажівки. Цей пілотний проєкт або його аналоги мають оширитися на всі громадські зупинки міста, яких налічується майже 3 тисячі. Так, це – великі кошти, але життя точно цінніше.  
  2. Нове світлодіодне освітлення замість ртутних ламп. Така заміна дозволяє не лише зменшити енерговитрати, а і зробити світло екологічнішим, а територію міста безпечнішою.   
  3. Демпферна система, що мінімізує наслідки ДТП. Це елемент, який у разі зіткнення з автомобілем приймає на себе всю силу удару. На відміну від відбійника така система завдає мінімальної шкоди автомобілю та пасажирам. Наразі демпферні елементи встановлені на вул. Луговій та на перетині вулиці Маршала Малиновського та Оболонського проспекту. Загалом є доцільним встановлення таких систем у аварійно-небезпечних місцях столиці.

Стаття по темі: Оренда квартири в Києві: як не стати жертвою шахраїв і що робити, якщо таке сталося

Раніше повідомлялося, що у жовтні замінить електролічильники у 148 багатоповерхівках Києва.

Нові електролічильники насамперед монтують в тих будинках де у наявних закінчується строк експлуатації або міжповірочний інтервал. Адреси, де здійснюють заміну приладів обліку, ДТЕК Київські електромережі щомісяця публікує на своєму сайті у розділі «Усе про лічильники електроенергії».

Джерело