Реєстрація /

У Києві попередили захват гідротехнічних споруд із землею

Проводять розслідування.

Служба безпеки України запобігла масштабній схемі з незаконного заволодіння гідротехнічними спорудами та земельними ділянками державної і комунальної форми власності у Києві та Київській області, про це повідомляє прес-служба СБУ.

Скориставшись прогалинами у законодавстві, зловмисники у незаконний спосіб намагалися приватизувати «нічийні» ГТС та 12 земельних ділянок у столиці та околицях. Таким чином вони планували «вивести» з державної та комунальної власності майно на загальну суму понад 4,2 млрд грн. За даними СБУ, у 2018 році громадянин України звернувся із офіційним запитом щодо власності низки гідротехнічних споруд та 12 земельних ділянок. Отримавши формальну відповідь, що майно не перебуває у власності жодної юридичної чи фізичної особи, взяв їх на «відповідальне зберігання». Згодом розпочав процедуру приватизації щодо вказаних об’єктів.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Наразі накладено арешт на майно і майнові права 12 земельних ділянок та гідротехнічних споруд загальною вартістю понад 4,2 млрд грн, які розташовані в Оболонському, Подільському, Деснянському районах Києва та Обухівському і Вишгородському районах Київської області.

Раніше забудовники розкритикували закон про нові податки на продаж нерухомості в новобудовах.

Стаття по темі: Якими будуть податки при купівлі-продажу квартир в новобудовах – коментарі автора закону

Джерело