Реєстрація /

У Києві назвали головного забруднювача питної води


«Київводоканал» звинуватили в забрудненні води.

Державне агентство водних ресурсів України оприлюднило рейтинг найбільших підприємств-забруднювачів води в 2018 році. Очолив антирейтинг ПрАТ «АК «Київводоканал».

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Держводагентства України.

Перелік забруднювачів сформований на підставі даних державного обліку водокористування за результатами поданої суб'єктами господарювання звітності про використання води у 2018 році.

Як повідомляється, до переліку увійшли підприємства, які скидають у природні водні об'єкти зворотні (стічні) води без очищення або після очисних споруд і якість яких не відповідає встановленим в дозволах на спеціальне водокористування гранично допустимих скидів.

У прес-службі ПАТ «АК «Київводоканал» прокоментували опубліковану Держводагентством інформацію.

У повідомленні прес-служби підприємства наголошується, що для приготування питної води «Київводоканал» забирає воду з поверхневих джерел, в тому числі з річки Дніпро, де вже міститься велика кількість шкідливих речовин. Більш того, як заявили на підприємстві, концентрації деяких речовин у річковій воді вище, ніж аналогічні показники очищених стічних вод, що скидаються Бортницької станцією аерації.

Раніше повідомлялося, що передбачено виконання капітального ремонту трубопроводів розподільчих мереж, що забезпечують центральним опаленням та гарячим водопостачанням житлові будинки на Повітрофлотському проспекті, 11, 15, 17, 19, вулиці Шовкуненко, 3, вулиці Стадіонній, 13, вулиці  Гладківського, 8-А та до дитячого садочка на вулиці Стадіонній, 4-А (Солом’янський район). Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Джерело