Реєстрація /

У Києві на Печерську горів житловий комплекс

Увечері 22 січня зайнявся 24-поверховий будинок на вул. Кахи Бендукідзе, 4В

У Печерському районі Києва увечері 22 січня сталася масштабна пожежа в житловому комплексі «Підвисоцький», який розташований на вул. Кахи Бендукідзе, 4В (колишня вул. Підвисоцького).

Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Києві вже встановило причини пожежі. За інформацією рятувальників, інформація про спалах надійшла в 21.11, а остаточно вогонь було погашено близько півночі вівторка.

Повідомляється, що з 1 по 11 поверх 24-поверхового ЖК загорілася електропроводка. Найбільш постраждали 7 і 8 поверх. Сильне задимлення було на 11 і 12 поверхах будинку.

При ліквідації пожежі були евакуйовані 42 людини. Жінку з двома дітьми довелося знімати за допомогою пожежної драбини. На щастя, під час пожежі ніхто не постраждав.

Пожежа в житловому комплексі «Підвисоцький» на Печерську в Києві
Рятувальники більше двох годин ліквідували загоряння електропроводки в ЖК на Печерську в Києві (фото ДСНС)

 

Нагадаємо, що в Оболонському районі Києва 13 листопада 2018 року відбулося пожежа в житловому комплексі Park Stone, розташованого на березі Дніпра по вулиці Героїв Сталінграда. Тоді займання сталося в ліфтовій шахті багатоповерхового ЖК. Вогонь охопив кабелі, розташовані в шахті.

У вересні минулого року пожежа на площі 800 кв. м сталася на покрівлі 5-поверхового недобудованого будинку по вул. Ясногорская в Києві.

Джерело