Реєстрація /

У Києві можна купатися лище на 3 пляжах

На інших вода не відповідає нормам.

Пляж «Троєщина» наразі є одним із трьох пляжів міста, на якому можна відпочивати.

Про це повідомили у Деснянській райдержадміністрації.

Всього ж у Києві 14 пляжів, на 11 з яких виявили кишкову паличку. На цих пляжах спеціалісти Держпродспоживслужби не рекомендують купатися. 

На яких пляжах можна купатися у Києві:

  • «Троєщина» в Деснянському районі, 
  • «Галерний» у Голосіївському 
  • «Пуща-Водиця» в Оболонському.

На інших пляжах встановлено перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) на пляжах Києва: «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Чорторий» та «Вербний».

До покращення показників якості води у водоймах цими пляжами можна користуватися виключно як зонами відпочинку – без купання.

Крім того, Держпродспоживслужбою зафіксовані плаваючі домішки (дрібні водорості) на пляжі «Галерний», запах на пляжі «Галерний», водневий показник – пляжі «Райдуга», «Галерний» та «Вербний», а також виявлена біохімічна потреба в кисні (нестача кисню) – пляж «Райдуга».

Читайте також: Що зміниться з 1 червня в Україні: запрацюють дитсадки, почнуть курсувати поїзди та електрички

Раніше повідомлялося, що заступник міністра охорони здоров'я України – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні буде дозволено відкрити пляжний сезон. Українцям дозволять купатися як в морі, так і в річках.

Джерело