Реєстрація /

У Києві через вибух і пожежу на електропідстанції були знеструмлені 5 вулиць

Роботи з відновлення роботи підстанції тривають

У Києві в середу, 21 серпня біля будинку по вул. Маршала Тимошенко, 11 загорілася електрична підстанція. При гасінні пожежі стався хлопок і викид диму з технічного приміщення.

Через надзвичайну ситуацію сталося аварійне відключення електроенергії в довколишніх багатоповерхових будинках і житлових кварталах.

«В обід (21 серпня - ред.) Сталася аварія на розподільній підстанції (РП 162) в Оболонському районі Києва. В результаті аварії спрацювала автоматика захисту підстанції та енергооб'єкт був повністю знеструмлений. Причиною аварії стало загоряння частини обладнання на енергооб'єкті. На місце подій жителі довколишніх будинків викликали підрозділ ДСНС та аварійну бригаду ДТЕК «Київські електромережі». Протягом години аварія була локалізована співробітниками ДТЕК «Київські електромережі». На момент відключення підстанції без електрики залишилася частина житлового масиву Оболонь: будинки по Оболонському проспекту і Героїв Сталінграда, вулицях Маршала Тимошенка, Богатирська і Зої Гайдай», – йдеться на сайті постачальників електроенергії.

Довше за всіх без світла залишалися будинки на вул. Маршала Тимошенко, 11, 11А та 13. Роботи на згорілої підстанції йшли всю ніч з 21 на 22 серпня і тривають досі. Подача електроенергії було відновлено близько 3.00 години ночі.

Джерело