Реєстрація /

У Києві будівництво житла на 29% випереджує будівництво шкіл

В Україні хочуть розширити перелік шкіл, які можна будувати у ЖК.

Сьогодні існує велика проблема переповненості шкіл у містах України. 

Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.  

«50% міських шкіл переповнені або взагалі відсутні там, де обов’язково мають бути побудовані. Ми робили аналітику – міста, в яких будівництво житла випереджує будівництво шкіл: Чернігів (-50,5%), Луцьк (-50%), Рівне (-50,7%), Тернопіль (-49,1%), Київ (-29%)», – сказав заступник міністра.

Тому Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України хоче дозволити проектувати початкові школи, 1-4 класи, вбудовані у перші поверхи житлових будинків. Це має стати одним із кроків для вирішення ситуації з переповненістю шкіл у великих містах.

Відповідну зміну пропонується внести у чинний ДБН «Заклади освіти».

Раніше повідомлялося, що у чотирьох дошкільних установах встановили сонячні колектори, що дозволяють виробляти теплову енергію для підігріву води. Загалом у Києві за останні три роки провели комплексну термомодернізацію 28 шкіл та дитсадків, зменшивши у них споживання енергії майже вполовину.

Джерело