Реєстрація /

У Києві 55% житлових будинків відключили від опалення

Продовжують відключення.

«Київтеплоенерго» розпочало відключати опалення у житлових будинках. Завершення опалювального сезону стартувало відповідно до розпорядження № 556 Київської міської державної адміністрації.
 
«же 55 % житлового фонду відключено від тепла. Зупинено роботу 90% сезонних теплоджерел (34 з 39 задіяних у опалювальному сезоні) – котельних, станцій тепла, інших об’єктів. Ще 5 теплоджерел у знаходяться у процесі зупинки», – зазначили у КП.
 
Наразі постачання послуги централізованого опалення припинено до 4 577 житлових будинків. З них: 3894 будинки комунальної власності, 291 відомчий будинок, а також 392 ЖБК і ОСББ (за наданими заявками).
 
Відключення опалення у столиці відбуватиметься поступово, протягом 2-3 діб. Це пов’язано з розгалуженістю централізованої системи теплопостачання, протяжність якої складає понад 2,7 тис. км трубопроводів.
 
Завершення опалювального сезону 2019-2020 відбувається синхронно з потеплінням. За даними Укргідрометцентру з наступного тижня середньодобова температура повітря становитиме +8 градусів за Цельсієм.

Раніше повідомлялося, що мер столиці України Віталій Кличко оголосив про початок карантину в Києві з 12 березня. До кінця місяцу в Києві будуть проводитися протиепідеміологічні заходи у зв'язку поширенням коронавіруса в Європі і світі. Столична влада прийняла рішення про відключення опалення у школах та садочках. У зв’язку із протиепідемічними заходами це необхідний крок, який дасть змогу зменшити навантаження на бюджет та перенаправити кошти на боротьбу з інфекцією.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Джерело