Реєстрація /

У Гонконгу через високі ціни на житло люди селяться в контейнерах

Житло вважається нелегальним.

В Китаї через високі ціни на житло люди селяться в металевих контейнерах. При цьому з усіх збірних будинків типу контейнерів 99,9% не відповідають закону. Причина – високі ціни на житло. Щоб допомогти впоратися з житловою кризою, глава виконавчої влади Керрі Лам вирішила звільнити більше землі під забудову. Уряд навіть розглядає контейнерні будинку як частина рішення, повідомляє Bloomberg.

Контейнерні будинку є типом конструкції, яка за законом має потребу в схваленні уряду до початку будівництва. Щоб контейнер визнали придатним для життя, він повинен відповідати певним стандартам по частині вентиляції, освітлення і пожежної безпеки, а ділянка, на який він зведений, повинна бути зонована для житлового використання.

Читайте також: Квартира на Позняках: плюси і мінуси життя в популярному районі Києва

Типовий будинок-контейнер, виготовлений Markbox, включає 30 кв. м житлового простору і коштує близько 19 тис. 100 дол. У Гонконзі тільки перший внесок за скромну квартиру може бути в два рази більше.

Оренда контейнера площею всього 19 кв. м обходиться приблизно в 580 дол. на місяць. Зняти кімнату такої ж площі в квартирі коштує приблизно на 20% дорожче. Разом з тим, такі будинки-контейнери не в силах чинити опір поганій погоді і надмірно сильним вітрам.

Раніше повідомлялося,що в Києві найбільше квартир за допомогою іпотеки купують в сегментах житла економ і комфорт-класу.

Джерело