Реєстрація /

У Голосіївському районі прибрали МАФи

Розчистили лише одну вулицю.

На вулиці Заболотного, 20-А відбувся масштабний демонтаж тимчасових споруд та об’єктів сезонної торгівлі, які не мали дозвільних документів або встановлені з порушенням. Серед демонтованих об’єктів — купави, автокав’ярні, торговельні намети тощо.

Про це повідомив в. о. директора комунального підприємства «Київблагоустрій» Микола Бойко.

«Понад 20 засобів пересувної торгівлі розміщувалися уздовж вулиці Заболотного, 20-А, частина з яких – на зупинці громадського транспорту. Також поруч був осередок стихійної торгівлі – близько 30 наметів без дозвільних документів. 21 жовтня працівники КП «Київблагоустрій» спільно з Муніципальною вартою, поліцією, комунальними підприємствами «Шляхово-експлуатаційного управління» Голосіївського району та «Центр організації дорожнього руху» очистили цю локацію», – зазначив Микола Бойко.

На початку місяця інспектори благоустрою винесли приписи власникам вказаних об’єктів. У приписах зазначалася вимога надати дозвільні документи на розміщення до комунального підприємства або самостійно демонтувати тимчасові споруди.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяли зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що Київська міська рада може розглянути нові правила розміщення кіосків у столиці.

Проект рішення передбачає можливість прибрати близько 70% МАФів у Києві до 2024 року. У документі мова йде про МАФи, які псують зовнішній вигляд міста і заважають комфорту громадян. Кіоски повинні бути прибрані з територій біля станцій метро, ​​біля зупинок громадського транспорту і ті, які розташовані вздовж основних транспортних магістралей.

Джерело