Реєстрація /

У Голосіївському районі побудують нову школу

Вона буде на вулиці Симоненка.

Київ зараз оформлює право постійного користування для зведення школи на вулиці Симоненка, 3. Наразі ця територія знаходиться у державній власності та належить Міністерству оборони України. Тому Київрада також звернулася до Кабінету Міністрів та Міністерства оборони щодо врегулювання цього питання.

Крім того на пленарному засіданні Київської міської ради депутати звернулися до Верховної Ради України щодо змін до статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Зараз, відповідно до чинного законодавства, місто не може будувати дитячі садочки та школи, якщо для відповідної території відсутній або не затверджений детальний план території. Заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів пропонує парламенту виправити цю прогалину.

«Сьогодні Київ швидко розвивається та забудовується житловими будинками. Але при цьому катастрофічно не вистачає шкіл та дитячих садочків. Наприклад, у мікрорайоні Теремки-2 потреба у закладах освіти складає 2220 місць, а для дошкільнят потрібно майже втричі більше місць. Цілком зрозуміло, що Київрада отримує безліч звернень, місцевих ініціатив, електронних петицій із проханням вирішити цю проблему, але місто самотужки немає механізмів для врегулювання», – зазначив Володимир Прокопів.

Читайте також: Купити землю під будинок в Києві і області: продавці готові знижувати ціну

За його словами, місто планує звести дитячий садок на вул. Вільямса, 10. Але у цьому районі не розроблений детальний план території. Без ДПТ, згідно з законом, місто не може розпочати будівництво дошкільного  навчального закладу. Щоб вирішити це питання, необхідно внести відповідні зміни до статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Раніше повідомлялося, що Міністр освіти і науки Ганна Новосад пообіцяла за рік побудувати 100 дитсадків та шкіл.

Джерело