Реєстрація /

У Гамбурзі влада і девелопери разом подолають житлову кризу

Придумана модель кооперації.

Чиновники, придумали, як забезпечити мешканців Гамбурга житлом. Вони об'єднаються з девелоперами, запропонувавши їм певну модель співпраці.

Новий проект житлового кварталу Oberbillweder в районі Bergedorf, буде спроектований таким чином, щоб він включав в себе в рівних частках приватне житло, орендні квартири і соціальні (субсидовані) апартаменти. Ця політика вже отримала назву «Одна третина».

Ще в 2016 році міська влада поставила за мету – щорічне будівництво 10 тис. нових квартир і будинків. Дозволи на будівництво обіцяли надавати відразу, як тільки забудовники гарантують забезпечення принципу «однієї третини».

Стаття по темі: Як зареєструвати право власності на квартиру в новобудові: оформляємо документи, знижуємо ризики

Квартал Oberbillweder – це свіжий експеримент влади Гамбурга з подолання житлової кризи. У 2022 році почнеться будівництво 7000 нових квартир на площі всього в 1 кв. км. Вони повинні будуть вмістити в себе 16 000 жителів і створити 7000 нових робочих місць. Компактний квартал буде включати в себе зовсім небагато вулиць, багато з яких будуть повністю пішохідними, а деякі – призначеними тільки для їзди на велосипеді.

Джерело