Реєстрація /

У Дніпровському районі почали висаджувати нові дерева

Посадили кльони.

На проспекті Павла Тичини у Дніпровському районі комунальники висадили 20 крупномірних дерев клена сріблястого. Це – початок посадкової кампанії дерев у нинішньому році в районі.

Про це повідомляє КП УЗН Дніпровського району.

Крім того, зеленбудівці нагадали всім, що зелені насадження не місце для реклами. Працівники КП УЗН щоденно обстежують зелені насадження на предмет розміщення реклами. Нещодавно довелося видаляти з дерев оголошення у парку «Перемога».

Раніше повідомлялося, що зі столичних парків і скверів за рік було викрадено 166 дерев і 2,7 тисячі кущів. Найбільше рослин із зелених зон в Києві крадуть на Троєщині і Борщагівці.

У 2019 році в Києві було висаджено майже 13,5 тисячі дерев і 122,3 тисячі кущів.

Відеоспостереження працює поки тільки в оновлених парках Києва. Згодом планується почати установку відеоспостереження і в скверах Києва.

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішній день жодне з міст-мільйонників в Україні не внесло зміни у генеральні плани населених пунктів згідно з прийнятими новими державними будівельними нормами щодо містобудування – ДБН «Планування і забудова територій». І якщо до кінця 2020 року чинні геплани не будуть оновлені відповідно до цих норм, в Україні потрібно ввести мораторій на нову забудову.

Джерело