Реєстрація /

У березні Київ масово почнуть прибирати

Почнуться толоки.

Незабаром у столиці розпочнеться марафон з прибирання сміття. Стартують весняні толоки з прибирання стихійних сміттєзвалищ, берегів водойм, лісопарків міста.

«Він стартує у березні. Почнуться заходи з благоустрою, ліквідація стихійних сміттєзвалищ. Перш за все – це локації у приватному секторі на межах Києва»,  – поінформував заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. 

Наразі знову повернулися до питання збільшення штрафів за порушення благоустрою. 

«Будемо максимально лобіювати його у Верховній Раді, аби, нарешті, посилили відповідальність, а також збільшили штрафи за скидання сміття у невстановлених місцях. Якщо цього не зроблять, будемо без кінця прибирати стихійні звалища. Місто намагається боротися з ними тими способами, що доступні за законом: встановлюємо шлагбауми, надовби, й відеокамери в тих місцях, де були помічені скидання сміття. Проводяться спільні з поліцією рейди, а виловлені перевізники караються. Хоча штраф у 1800 гривень – це замало. Водій самоскиду не повезе в лісосмугу незаконний вантаж. Якщо йому світитиме штраф у 40 -50 тисяч гривень», – сказав Пантелеєв.

Стаття по темі: Професійні склади в Києві: на ринку дефіцит пропозиції

Нагадаємо, у столиці встановили 2,5 тисяч контейнерів для пластику, скла та паперу. Також під час акції «День без поліетилену» на чотирьох локаціях в столиці близько 200 чоловік займалися збором сміття в водах Дніпра.  Як результат, було зібрано близько 2 тонн сміття.

Джерело