Реєстрація /

У 2021 році ринок офісної нерухомості повністю адаптувався до змін

Підприємства переїжджають.

У 2021 році ринок офісної нерухомості нарешті відновився після першого локдауну 2020 року і остаточно адаптувався до умов нової реальності.

«За рік було введено в експлуатацію близько 250 тис. кв. м нових площ у бізнес-центрах класу А – з новою архітектурою, інженерією та сервісами», – зазначає Володимир Гелюта, партнер компанії UTG Offices.

Характерною рисою нових великих бізнес-центрів є наявність коворкінгів, конференц-залів та переговорних кімнат. Все влаштовано так, щоб мінімізувати кількість площ, які не використовуються компаніями на постійній основі, та при цьому забезпечити максимальний комфорт для резидентів, запропонувавши повний спектр послуг у межах однієї будівлі.

Стаття по темі: Що очікує ринок офісів Києва в 2022 році: зміна форматів та зростання орендних ставок

«Змінився формат самих офісів – збільшився запит на гнучкі робочі місця без прив'язки до конкретних співробітників, які тепер все частіше працюють за гібридним графіком. В офісах з'явилося більше переговорних кімнат, поменшало маленьких кабінетів, простори максимально відкриті та гнучкі для трансформації під роботу команд різних розмірів», – додає Володимир Гелюта.

Зберігся тренд на переїзд компаній з більш старих БЦ В класу, що вимагають реновації, в об'єкти, що відкрилися. Цей тренд, за словами експерта, триватиме і у 2022-2023 роках.

Раніше повідомлялося, як збільшиться пропозиція офісів у 2022 році.

Джерело