Реєстрація /

Туристична галузь Києва буде відновлюватися до 2 років


Пандемія вплинула на ринок.

На відновлення туристичної галузі Києва після завданих пандемією COVID-19 збитків, за прогнозами експертів, може знадобитися до 2-х років. Водночас на відновлення світової туристичної сфери потрібно не менше 5 років.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Зрозуміло, що протягом 2020 року Київ відвідала чи не найменша кількість іноземних туристів за останні 10 років. Але незважаючи на це столиця і Україна залишається популярним напрямом серед іноземців. І після послаблення обмежень за перше півріччя Київ відвідали 276 тисяч туристів, а за 9 місяців надходження від турзбору склали майже 30 мільйонів. Тобто галузь навіть в умовах пандемії є перспективною і приносить кошти до бюджету. Але пандемія закінчиться – і потрібно буде повертатися до нормального життя. Зараз ми вже працюємо над тим, щоб збільшити кількість туристів до України та Києва. Із цією метою ми плануємо провести спільну крос-промоцію з країнами, які можуть бути цікавими для українських туристів. Ми розпочали перемовини з посольствами Нідерландів, Фінляндії та інших країн, щоб вже навесні запустити ці проекти. Перш за все, вони будуть спрямовані на ознайомлення іноземних туристичних агенцій та представників мас-медіа з Україною і Києвом», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що практично усі європейські країни для України, і так само Україна для європейців, – перспективний напрям. Оскільки географічно країни досить близькі, для туристів може підійти формат поїздки на вихідні.

Також, за словами заступниці голови КМДА, Київ відвідала найбільша кількість туристів з наступних країн: Ізраїль, США, Білорусь, Німеччина та Великобританія.

Стаття по темі: Орендувати офіс в Києві: ціни ростуть, а пропозиція скорочується

Згідно з останніми даними від ріелторів, в ціновому сегменті до 500 дол/міс оренда об'єктів нежитлового фонду займає лише 15%. Найбільше число угод з оренди офісів в Києві в сегменті понад 2500 дол/міс – 36% від загальної кількості.

Джерело