Реєстрація /

Тренд огорожі навколо території житлових комплексів буде посилюватися в Україні


Забудовники будуватимуть з урахуванням тренда.

Тренд огорожі території житлових комплексів, який популярний в столиці, в найближчому майбутньому може поступитися першістю системам охорони «Смарт сіті», які служать для створення в місті безпечного середовища. Одночасно буде зміцнюватися тренд на орендне житло, особливо серед молоді.

Про це стало відомо з інтерв'ю засновника KAN Development Ігоря Ніконова журналу «Хмарочос».

«Всі наші проекти з самого початку були заплановані без парканів. Але в процесі жителі безапеляційно наполягають на його будівництві в зв'язку з бажанням мати безпечне середовище. Я вважаю, що ці процеси будуть відходити в минуле, оскільки буде розвиватися «Смарт Київ» – система охорони, яку будуть забезпечувати камери. Я впевнений, що тенденція захищених міст буде розвиватися, в Китаї вже є міста, де за допомогою камер проглядається практично кожен сантиметр і злодієві просто нікуди діватися. Куди б не зайшов правопорушник, – всюди його знайдуть правоохоронці», – зазначив він.

За його словами, приватна власність – це основа держави, як такого. А стимулом для будь-якого підприємця працювати є придбання приватної власності, в чому б вона не виражалася. Тому зрозуміле бажання її захищати.

«Але я допускаю, що від огорожі майна зможуть відмовитися, коли злагоджено запрацює дієва міська система безпеки», – говорить Ніконов.

Також він переконаний, що буде розвиватися оренда житла.

«Люди приходять до висновку, що витрачати багато часу щодня на транспорт – дуже проблематично. Відсоток орендного житла в США істотно перевищує показники в Україні. (В США власним житлом володіє близько 65% населення, в той час в Україні – близько 95% – ред.). Тому я думаю, що люди, особливо молодь, будуть більше орендувати згодом», – зазначив він.

Читайте також: Як оподатковується продаж нерухомості – пояснення Податкової служби

Нагадаємо, реєстрація місця проживання в Україні з квітня 2021 року доступна в онлайн-режимі. Додаток «Дія» дозволить прописатися в своїй або чужій квартирі (якщо є згода і підтвердження від власників нерухомості).

Джерело