Реєстрація /

Терміни будівництва зміняться через брак професійних будівельників


Будівництво деяких проектів призупинили.

Дефіцит кваліфікованої робочої сили вплине на терміни введення нових об’єктів в експлуатацію і на галузь будівництва загалом. Особливо це стосується ринків, що здебільшого залучали робочу силу з інших країн. Наприклад, галузь будівництва Польщі, в якій працює понад 400 тис. працівників, складає 8% від ВВП. Галузь зіткнулась з тим, що робітники повертаються у свої країни на період карантину. Кожен п’ятий – українець. 

Про це повідомили аналітики Colliers International (Ukraine).

В Україні не готові приймати довгострокових рішень, дотримуючись тактики спостереження та вичікування. Будівництво деяких поточних проєктів торговельної нерухомості частково призупинено. Частина девелоперів готові фінансувати консалтинг і проєктування нових напрямків. 

«Щодо проєктів офісної нерухомості на стадії будівництва – відчутно зріс інтерес орендодавців до системних орендарів зі стійким бізнесом, які навіть в умовах можливої кризи та карантину не переносять та не зупиняють плани щодо переїзду до нових приміщень», – кажуть експерти.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело