Реєстрація /

Тепер Поштова площа – пам’ятка національного значення

Там мають зробити музей.

На засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про надання статусу пам’ятки національного значення «Ділянці прибережного міського кварталу Середньовічного Києва» на Поштовій площі за категоріями археології та історії. Проте місто продовжить опікуватись створенням там підземного музею.

«Незважаючи на те, що від сьогодні це пам’ятка національного значення і знаходиться у компетенції Мінкультури, позиція мешканців міста та міського голови незмінні – музей на Поштовій має бути створений! Звісно ж, ми продовжимо опікуватись цим питанням. Окрема дяка і вітання всім небайдужим та активним містянам – саме завдяки вам, вашій наполегливості, урядовці прийняли це рішення», – повідомив заступник голови КМДА  Валентин Мондриївський.

Він додав, що наступним кроком має бути надання Міністерством дозволу археологам Інституту археології Києва НАН України на продовження розкопок, їх завершення, оголошення міжнародного конкурсу на створення концепції музею та, врешті-решт, створення музею.

Раніше повідомлялося, що роботи з укріплення ділянки на місці археологічних знахідок під Поштовою площею не ведуться через заборону прокуратури, яка розслідує законність будівництва тут торгово-розважального центру. 

Джерело