Реєстрація /

ТЕЦ у Києві повністю підготували до опалювального сезону


Завершили ремонти.

«Київтеплоенерго» завершило ремонти головного обладнання двох столичних теплоелектроцентралей (ТЕЦ), які забезпечують теплом 60% Києва.

ТЕЦ столиці забезпечують теплом та гарячою водою понад 650 тис. домогосподарств у 8 адміністративних районах столиці — Дарницькому, Солом’янському, Печерському, Голосіївському, Деснянському, Оболонському, Подільському та у частині Шевченківського. В міжопалювальний сезон проведено ремонти шести енергоблоків ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та 11 водогрійних котлів. За програмою капремонтів, які в обов’язковому порядку проводяться на енергоблоках кожні 4 роки, цього літа відремонтована парова турбіна № 2 на ТЕЦ-6, теплова потужність якої – 330 Гкал/год, а електрична – 250 МВт.

Стаття по темі: Скільки коштує зробити ремонт квартири в Києві: актуальні розцінки на работу та будматеріали

Водогрійні котли київських ТЕЦ, на яких також завершено ремонт, нагрівають мережеву воду до 150 градусів, їх номінальне навантаження – 180 Гкал/год. Крім того, на теплоелектроцентралях відремонтовано 517 насосів, 754 електродвигунів та інше важливе обладнання.

«Ремонти – обов’язкова складова підготовки ТЕЦ до опалювального сезону. Водночас, ведеться робота з модернізації столичної енергетики, і генерація займає важливе місце в цій програмі. Спільно з ЄБРР ми розпочинаємо проект встановлення на ТЕЦ-6 нового енергоефективного когенераційного обладнання. Це дозволить зробити енергосистему Києва більш гнучкою, надійною та технологічною. Для клієнтів це означатиме стабільність, надійність та якість енергетичних послуг», –  зазначив Олександр Шевченко, директор СП «Київські ТЕЦ» КП Київтеплоенерго.

Раніше повідомлялося, що до включення опалення готові 93% будинків, які обслуговують комунальні підприємства, та лише 40% ЖБК, ОСББ, відомчих та інших категорій будинків.

Джерело