Реєстрація /

Суди не хочуть розглядати законність будівництва біля кінотеатру «Зоряний»

Будівля вище, ніж належить в цьому районі.

Суди першої та другої інстанцій відмовилися розглядати позов прокуратури про незаконність зведення багатоповерхового будинку біля кінотеатру «Зоряний» в Печерському районі столиці. Раніше Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) видав містобудівні умови і обмеження (ДУО) на реконструкцію корпусу № 4 (літера Е) заводу «Арсенал» під адміністративну будівлю з паркінгом по вул. Московська, 8 (перехрестя вулиці Московської та Кловського узвозу) в Печерському районі Києва.

З метою з'ясування позиції Київради прокуратура направила кілька листів. Київрада доручила їх розгляд самому Департаменту містобудування. Як відзначили в прокуратурі – незаконно.

Відзначається, що в ДУО Департамент містобудування КМДА дозволив забудовнику звести будівлю заввишки 50,7 м. У той же час, відповідно до Генплану столиці, в центральному історичному ареалі Києва, в який входить вул. Московська, 8, існує обмеження по висоті – не вище 27 м.

Стаття по темі: Жити в готелях в Києві стало дорожче: що буде далі

Раніше повідомлялося, що відбулося засідання Київського апеляційного суду щодо накладання арешту на будівлю Гостинного двору.

Суд постановив закрити справу у зв’язку з тим, що прокурор відмовився від своєї апеляційної скарги.

Джерело