Реєстрація /

Суд вимагає від забудовника у Києві знизити поверховість нових будинків

Роботи має профінансувати забудовник.

Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав забудовника прибрати зайві поверхи в новозведених будинках по вулиці Стеценка, 30, що на Берковцях. 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

«Установлено, що на вказаній земельній ділянці здійснено будівництво багатоповерхових будівель. Попри те, що ділянка відноситься до земель садибної забудови і має обмеження в поверховості забудови (дозволена поверховість не більше 4 поверхів), забудовник збудував 5-ти та 8-ми поверхові будівлі», – говорять у прокуратурі.

Прокуратурою столиці пред’явлено позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою зобов’язати забудовника за власний рахунок провести перебудову самочинно зведених об’єктів, шляхом приведення їх до поверховості, визначеної Генеральним планом міста.

Суд погодився з доводами та задовольнив позов.

Стаття по темі: Як виживуть новобудови Києва під час карантину: прогнози і думки експертів

Нагадаємо, що в кінці січня 2020 року Національний банк України знизив облікову ставку до 11%. Забудовники очікували зниження ставок по іпотеці до 7-8% до кінця року, а в лютому вже гравці ринку нерухомості зафіксували зростання угод з використанням іпотечного кредитування. Однак в умовах карантину очевидно, що повноцінний перезапуск іпотеки в Україні знову відкладено.

Джерело