Реєстрація /

Штрафи для пішоходів збільшили в 5 разів

Депутати проголосували за зміни.

Верховна Рада проголосувала за основу законопроект про збільшення в п'ять разів штрафів за порушення пішоходами правил дорожнього руху – він складе мінімум 255 гривень, в алкогольному стані або при створенні аварійної ситуації ще більше.

Стаття по темі: Верховний суд роз'яснив, які підстави для зняття з реєстрації власника житла

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення, підвищивши розмір штрафу за порушення пішоходами правил дорожнього руху:

  • за недотримання пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (н.м.д.г. – 255 гривень) (раніше було 3 н.м.д.г.);
  • в стані алкогольного сп'яніння – штраф у розмірі 30 н.м.д.г.  (510 гривень) (раніше було 8 н.м.д.г.);
  • в разі створення аварійної обстановки – штраф у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень) або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. (раніше було 10 н.м.д.г.).

Крім того, зі статті 127 КпАП пропонується виключити такий вид адміністративного стягнення як попередження.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що першу чергу транспортного обходу – Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва (ВКАД) – планує будувати китайська компанія poli Changda Engineering Co. Ltd, з якою «Укравтодор» в останній день жовтня підписав меморандум про співробітництво в рамках реалізації першої черги будівництва дороги.

Джерело