Реєстрація /

Столичний суд не став зупиняти будівництво одного з великих житлових комплексів

Позивачем у справі виступало Міноборони.

Господарський суд Києва не задовольнив заявку Міноборони про заборону компанії «28 УНР» та ТОВ «Фортастрой» продовжувати будівництво житлового комплексу «Чарівне місто» по вул. Бориспільській, 18 у Дарницькому районі.

На початку 2017 року військова прокуратура в інтересах Міноборони звернулася до суду, щоб визнати недійсною угоду між компаніями «28 УНР» та «Фортастрой» про будівництво житлового комплексу на ділянці площею 12,24 га. «Фортастрой» повинен був побудувати житлові багатоповерхівки на землі «28 УНР» та передати військовим 6%.

Розглядаючи заявку Міноборони, суд звернув увагу, що предметом позову є визнання договору між підприємствами недійсним. У той же час відомство просило заборонити компаніям продовжувати будівництво, реєструвати права, залучати інвесторів і т.д.

На думку суду, такі заходи неспіврозмірні до вимог позивача, з огляду на майнові наслідки заборони компаніям проводити певні дії.

Крім того, суд вирішив, що Міноборони не надав жодних достовірних доказів того, що забудовник зводить житловий комплекс. Тому в задоволенні позову було відмовлено.

При цьому ЖК «Чарівне місто» знаходиться в переліку проектів за програмою доступного житла державної будівельної корпорації «Укрбуд».

Джерело