Реєстрація /

Столиці намагаються повернути землю, яку продали за фальшивими документами

Вартість ділянки становить 34 млн. грн.

Київська місцева прокуратура № 7 у судовому порядку вимагає поновити права держави на земельну ділянку по вул. Новопольова, вартістю понад 34 млн. грн. Ділянка площею 0,9223 га, перебуває у державній власності та закріплена на праві постійного користування за Державним університетом інфраструктури та технологій. Рішення про її відчуження Київською міською державною адміністрацією, як розпорядником землі державної власності, не приймались.
 
Разом з цим, на підставі підробленого свідоцтва про придбання нерухомого майна з прилюдних торгів та на підставі ухвали одного з районних судів Херсонської області земельна ділянка вибула із власності держави на користь фізичних осіб.

Стаття по темі: Фальшиві документи на нерухомість: як зрозуміти, що з документами не все чисто
 
Крім того, тривають активні слідчі дії у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом шахрайського заволодіння державною власністю з метою притягнення винних осіб до відповідальності.

Раніше повідомлялося, що рішенням Господарського суду Києва земельну ділянку по вул. Електриків, 20-А в Подільському районі Києва (Рибальський острів) площею понад 1,8 га було повернуто в комунальну власність столиці. Раніше, в 2017 році, ця ділянка перейшла у володіння фізособи, проте в ході розслідування було встановлено, що Київрада рішення про передачу ділянки в приватну власність не приймав.

Джерело