Реєстрація /

Службовець «ДТЕК Київські електромережі» вимагав хабар за не відключення від електроенергії

Він вимагав платити йому хабар щомісяця.

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з ГВ БКОЗ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області викрито головного інженера одного з районних представництв ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» під час отримання неправомірної вигоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правопорушник вимагав у власника автомобільного газозаправного пункту щомісячну «данину» за не відключення об’єкту від електроенергії за нібито порушення експлуатації мережі. 

Слід зазначити, що з метою конспірації правопорушник зажадав отримання неправомірної вигоди на банківську картку своєї родички, яка й була в нього вилучена під час затримання.

Відразу після перерахунку грошових коштів його затримали.

Стаття по темі: Як розпізнати шахрайство з нерухомістю: нові махінації в 2019 році

Раніше правоохоронці викрили заступника директора-головного інженера КП УЗН Печерського району на одержанні неправомірної вигоди від приватного підприємця.

Також правоохоронці затримали на одержанні неправомірної вигоди головного спеціаліста відділу містобудування та архітектури Гостомельської селищної ради Київської області.
 
Чиновниця вимагала від приватного підприємця 2 тис. доларів США за отримання дозвільних документів на розміщення 4 торгівельних павільйонів.

Джерело