Реєстрація /

Сільські школи хочуть замінити на сучасні опорні 


Будуватимуть нові школи.

Сьогодні велика кількість шкіл в сільській місцевості знаходиться в незадовільному стані. Тому в Україні хочуть будувати  сучасні опорні школи, безпечні та комфортні для кожного.
 
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

«У сільській місцевості така ситуація: 47% шкіл нормально не обігріваються, взимку в них температура повітря не піднімається вище 16 градусів, в 10% – немає туалетів всередині шкіл, 40% – взагалі в жахливому стані – грибок, цвіль, і близько 90% шкіл абсолютно не пристосовані для дітей з інвалідністю. Тому сьогодні дуже важливо створювати сучасні опорні школи замість старих сільських шкіл з низьким рівнем освіти», – сказав він.

Читайте також: Склади для зберігання особистих речей: чи буде попит на послугу?

Парцхаладзе розповів, що для створення сучасних безпечних та комфортних умов в школах з 1 вересня минулого року були впроваджені нові державні будівельні норми.

Разом з тим, Міністерство розробило проектні рішення щодо добудови внутрішніх вбиралень у школах, де їх немає. 

Раніше повідомлялося, що у Києві  розпочато процес підготовки до навчального року, щоб до 1 вересня встигнути завершити заплановані ремонтні роботи і, серед іншого, створити всі умови для реалізації Нової української школи.

 

Джерело