Реєстрація /

Сервіс оренди Airbnb звинувачують у стрибку цін на орендоване житло Нью-Йорка

У 2016 році орендарі Нью-Йорка переплатили за житло 616 млн. дол. США.

Сервіс Airbnb боляче б'є по кишені жителів Нью-Йорка, здійснюючи колосальний вплив на ціни за орендоване житло. За попередніми підрахунками, тільки в 2016 році орендарі Нью-Йорка витратили на 616 млн. дол. США більше. Причина – зростання орендної плати, викликане популярністю Airbnb.

Про згубний вплив сервісу на ринок житлової нерухомості повідомив фінансовий контролер Нью-Йорка Скотт Стрінгер. У новому звіті чиновник заявив, що Airbnb – одна з причин, чому жителі Нью-Йорка так сильно відчувають тягар орендної плати. На думку Стрингера, в місті існує безліч квартир, які могли б здаватися за доступною ціною. Однак вони не потрапляють на ринок через Airbnb.

Згідно зі звітом, за один тільки 2016 рік жителі Нью-Йорка переплатили за оренду квартир 616 млн. дол. США. Майже половина цієї суми розподілена по декількох туристичних районах Манхеттену та Брукліна.

У той час як кількість бажаючих здати нерухомість в оренду на Airbnb різко зросла з 1 тис. в 2010 році до 40 тис. в 2016 році, досягнувши в 2015 році максимуму в 43 тис. активних користувачів, середня орендна ставка по всьому місту зросла на 25% (або 279 дол. США).

Відзначимо, що представники Airbnb не згодні зі звітом. Вони називають обчислення некоректними, а висновки невірними.

Джерело