Реєстрація /

Середній розмір субсидій в Україні зменшився

Субсидії отримують мільйони сімей.

Середній розмір призначеної субсидії на одне українське домогосподарство в жовтні 2019 року зменшився на 8,7% в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року – до 492,1 грн.

Про це йдеться в експрес-випуску Державної служби статистики.

За даними відомства, субсидії на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) в минулому місяці отримали понад 2,4 млн домогосподарств.

У січні-жовтні цього року за субсидіями звернулися 3,7 млн. ​​домогосподарств (-39,3%). При цьому з початку року вони були призначені майже 4,7 млн. ​​домогосподарств з урахуванням тих, які подали заявки ще в 2018 році (+ 20,4%).

Сума призначених субсидій за десять місяців склала майже 1,7 млрд. грн. (в січні-жовтні минулого року – майже 1,2 млрд. грн.).

У жовтні за субсидіями звернулися понад 1,1 млн. домогосподарств, а призначили – майже 1,4 млн. домогосподарств (з урахуванням подачі заявок в попередніх періодах).

Раніше повідомлялося, що в Україні в серпні 2019 року заяви на отримання держдопомоги для оплати послуг ЖКГ подали 101,8 тис. українських сімей. При цьому органи соцзахисту схвалили всього 59,4 тис. прохань, тобто майже 40% тіх, що звернулися, отримали відмову у субсидії. Розбираємось, хто та чому не отримає допомогу держави.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії

Джерело