Реєстрація /

Ринок складської нерухомості Києва та області виявився найстійкішим до коронакризи

Попит не знизився.

Згідно із даними компанії CBRE Ukraine, серед сегментів комерційної нерухомості, ринок складської та логістичної нерухомості продемонстрував кращу стійкість до потрясінь, викликаних пандемією. У першому півріччі 2020 року в сегменті була зафіксована висока активність орендарів, в результаті чого було завершено 7 значних угод. Загальний обсяг валового поглинання на ринку складської нерухомості за перше півріччя 2020 року склав близько 59 тис. кв.м, що на 9% нижче в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Перехід від офлайн торгівлі до e-commerce вплинув позитивно на ринок складських приміщень.

Географічно, найбільшою популярністю користуються два напрями – Чернігів (М-01) та внутрішньоміські склади в Києві, 40% і 33% відповідно. За іншими напрямками, 15% припадає на Овруч (П-02), 4% – на Харків (М-03) і 3% – на Одеське (М-5) направлення. Значний попит на приміщення в Чернігівському напрямку (М-01) пояснюється концентрацією складських приміщень в Броварах, під Києвом. Оскільки Бровари важливий промисловий центр з відносно зручним транспортним сполученням і складськими приміщеннями класу А, це робить його практично кращою альтернативою дефіцитним, в даний час, внутріміським складах.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело