Реєстрація /

Ресторанам у столиці нагадали, яким чином розміщувати літні майданчики

Незаконні приберуть.

У КМДА нагадали підприємцям про правила розміщення літніх майданчиків ресторанів та кафе.У мерії

заявили, що для боротьби із недоброчесними підприємцями, які розширяють свої заклади харчування до зон обмеження, інспекторами благоустрою спільно з поліцією вживаються усі заходи, аби усунути такі порушення.

Розміщення майданчиків має відповідати таким вимогам:

  1. Майданчики встановлюються виключно біля стаціонарних (капітальних) закладів ресторанного господарства.
  2. При влаштуванні майданчиків на пішохідних доріжках, тротуарах та алеях ширина для проходу пішоходів повинна бути не менше 1,8 м (поза межами парків, скверів, площ). Обов’язкова умова: розміщення майданчика не має перешкоджати вільному руху пішоходів.
  3. Майданчики розташовуються виключно в межах фасаду стаціонарного (капітального) закладу ресторанного господарства зі збереженням вільних проходів у вхідні (в’їздні) брами будинків. Збільшення лінійних розмірів майданчика поза межі закладу можливе лише за умови письмової згоди власників (орендарів) сусідніх приміщень.
  4. Майданчики мають бути розміщені без втручання у несучі конструкції будівлі, легко демонтуватися у разі необхідності проведення робіт, пов’язаних із експлуатацією та ремонтом будівлі.

Забороняється розміщення майданчиків:
•    на пішохідних доріжках, тротуарах та алеях, якщо це перешкоджає вільному руху пішоходів;
•    на проїжджій частині вулиць і доріг;
•    на зелених насадженнях та газонах;
•    якщо влаштування майданчика створює загрозу для здоров’я та/або життя людей;
•    на відстані ближче 20 метрів в обидва боки по тротуару від установленого дорожнього знаку, що позначає зупинку громадського транспорту;
•    на штучних спорудах (крім випадків, коли їх розміщення передбачено проектом будівництва або реконструкції, затвердженим в установленому порядку);
•    на відстані ближче 20 метрів до перехресть вулиць;
•    на відкритих (літніх) майданчиках забороняється встановлення сцен, естрад, танцювальних майданчиків тощо, грилів та мангалів;
•    на відкритих (літніх) майданчиках, розміщених в межах житлової забудови міста, забороняється використовувати живу музику та звуковідтворювальну аппаратур.

Раніше повідомлялося, що з початку літа Департаментом міського благоустрою видано 25 доручень на демонтаж137 літніх майданчиків при закладах харчування, що були розміщені на території Києва у незаконний спосіб. На сьогодні вже демонтовано 58 таких об’єктів.

Джерело