Реєстрація /

Реновації потребують 200 тисяч житлових будинків в Україні

Фінансуватимуть роботи із Фонду енергоефективності.

В Україні 200 тисяч багатоквартирних будинків потребують реновації. Влада планує залучити для проведення робіт гроші з Фонду енергоефективності та розраховує на підтримку країн ЄС у цьому питанні.

«Вже підписана угода між ЄС, Німеччиною та IFC, якою передбачено 50 мільйонів євро від ЄС і 10 мільйонів євро від Німеччини у рамках підтримки Фонду. Але, крім фінансової, нам важлива і технічна підтримка. Адже, реновація будинків – це дуже не простий шлях. Йдеться про 200 тисяч багатоквартирних будинків, інвестиційна потреба яких складає 40-50 мільярдів євро», – зазначив Міністр інфраструктури, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

У планах влади – повномасштабний запуск Фонду енергоефективності і розробка стратегії реновації будівель. Вже призначено в.о. директора Фонду, розроблено хендбук – посібник для роботи ОСББ з Фондом енергоефективності, забезпечено фінансову основу для його повноцінної роботи шляхом збільшення статутного капіталу до 1,6 млрд. грн., оголошено конкурс з відбору незалежних членів до Наглядової ради Фонду.
 
 

Джерело