Реєстрація /

Реконструкція Бортницької станції розпочнеться у 2020 році

Поки роботи не проводять.

Реконструкція Бортницької станції еарації почнеться у І кварталі 2020 року та триватимуть 6 років. Після її завершення будуть вирішені проблеми очистки стоків та неприємного запаху й впроваджено технологію термоутилізації мулу.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Бортницька станція аерації – це єдина станція для очищення каналізаційних вод у Києві. Завдяки їй також очищуються стічні води навколишніх міст, зокрема Вишгорода, Ірпіня, Вишневого, Бортничів, Чабанів, Коцюбинського,  та інших.

Станція збудована ще у 60-х роках минулого століття. Більшість споруд та обладнання не лише технічно, але й морально зношені. Необхідність реконструкції була очевидною, тому в червні 2015 р. між Урядами України та Японії підписана кредитна угода для залучення коштів на реконструкцію БСА. Загальний обсяг залучених коштів — 1,1 млрд. долл.

Раніше повідомлялося, що киянам показали, як виглядатиме Бортницька станція аерації після реконструкції. Також ПрАТ «АК «Київводоканал» як замовник реалізації проекту оголосив міжнародний тендер на вибір генеральної підрядної організації для виконання будівельних робіт із реконструкції Бортницької станції аерації.

Джерело